Sjørring Boldklub
  • sparthylogony

FCM MINIAKADEMI

De fleste fodboldspillere vil gerne blive endnu dygtigere. Mange vil også gerne træne mere end den ene eller de to gange om ugen, som der er mulighed for i den klub, hvor man til dagligt spiller fodbold.

 Plakat FCM Miniakademi


Nu er FC Midtjylland så klar til at tage endnu et skridt i forhold til at optimere fodboldtræningen for U10 – U12 drenge i regionen. I mange klubber og på mange hold udføres således allerede et enormt arbejde for at sikre de bedste betingelser for udviklingen af den enkelte spiller – uanset niveau. FCM finder dog, at der er behov for at sikre breddespillerne endnu mere optimale udfordringer i en tidlig alder. Men vil vi samtidig også blive endnu bedre til at uddanne dygtigere spillere til øverste hylde, er der også behov for at stå klar med tilbud til de drenge, der gerne vil have flere udfordringer end gennemsnittet.

Med FCM Miniakademi vil FCM nu, som hele regionens hold, bidrage yderligere til at skabe sådanne træningstilbud, hvor man uanset om man er breddespiller eller om man savner udfordringer i hverdagen i sin egen klub, vil opleve det regionale flagskib stå klar med et træningstilbud, der matcher behovet.

De forskellige træningstilbud
FC Midtjyllands nye træningstilbud beskrives mere detaljeret her på sitet, men overordnet set er tilbuddene som følger:
– FCM Minifodboldskole for U10-U12 drengespillere på alle niveauer (kun markspillere)
– FCM Minielitefodboldskole for U10-U12 drengespillere som savner udfordringer (kun markspillere)
– FCM Minicamp for U10-U12 drengespillere på alle niveauer (kun markspillere)
– FCM Minimålmandsskole for U10-U12 drengespillere på alle niveauer (kun målmænd)
– FCM Elitemålmandscamp for U12-U14 drengespillere på alle niveauer (kun målmænd)

Niveaudeling
Som ansvarlig T-licensklub har FC Midtjylland ønsket at opbygge de nye træningstilbud med udgangspunkt i DBUs ”Holdninger og handlinger”. Derfor er der i FCM Miniakademi også taget hensyn til, at spillerne indimellem skal niveaudeles, og andre gange vil det være sådan, at alle uanset det individuelle niveau kan træne sammen. De mindre dygtige spillere nyder således også godt af at spille med de dygtige en gang imellem. Her ser de mange rigtige løsninger og lærer mere, end hvis de hele tiden spiller med spillere på eget niveau. Dette betyder også, at de dygtige børn på en årgang en gang imellem bør træne med endnu dygtigere børn, eventuelt fra årgangen over.

Konsekvent niveaudeling er en dårlig ide, ligesom det er en dårlig ide aldrig at niveaudele.
Spørgsmålet om niveaudeling er altså ikke et spørgsmål om enten/eller, men snarere et
spørgsmål om, hvornår og hvordan. Vi skal niveaudele af hensyn til børnene og deres udvikling – ikke af hensyn til resultater!

På såvel FCM Minifodboldskole og FCM Minimålmandsskole har vi således valgt at arbejde ud fra strukturen og principperne i FCM kurset TOTALTRÆNING, hvor der arbejdes med den individuelle tekniske og koordinative udvikling. Træningsgrupperne vil blive lavet efter alder- og klubtilhørsforhold og ikke efter niveau. Det vigtigste vil her være, at spillerne oplever tryghed og får individuelle tekniske udfordringer på det niveau, hvor den enkelte spiller befinder sig.

På FCM Minicamp vælger vi til gengæld at niveaudele, så spillerne inddeles efter det niveau, som man spiller på i sin klub – det vil sige, at A-spillere så vidt muligt vil komme til at træne med andre A-spillere og C-spillere komme til at træne med andre C-spillere.

De spillere, som så savner udfordringer i hverdagen og som godt kunne tænke sig lidt ekstra udfordringer og oplevelser, får så muligheden for et ekstra træningstilbud i henholdsvis FCM Minielitefodboldskole og FCM Elitemålmandscamp.

Selektion og ”fiskeri” af spillere
Vi tror på at en del af det, der vil gøre FCM Miniakademi til noget unikt, er de input, man får fra en ny træner, nye holdkammerater og evt. ved at være af sted i en klub, man ikke spiller i til dagligt. Det er klart, at skal dette koncept kunne overleve, så skal forældre og klubber kunne sende deres børn af sted til naboklubber og andre, uden at skulle være bekymrede for, om trænerne eller værtsklubben benytter FCM Miniakademi til at udvælge sig de bedste spillere fra de omkringliggende klubber og lokke dem til et klubskifte.

I den forbindelse finder FCM det vigtigt at påpege, at alle former for ”fiskeri” af spillere i forbindelse med afviklingen af et af vores træningstilbud på FCM Miniakademi, vil blive betragtet som et klart brud på den samarbejdsaftale, der er indgået mellem FC Midtjylland og vore værtsklubber eller det ansættelsesforhold, der er mellem FC Midtjylland og den enkelte træner.

FC Midtjylland tror på princippet om at udskyde selektionen af de bedste. Hvis de bedste spillere bliver i deres lokale klub, kan området mønstre flere dygtige hold og bevare nogle spændende og jævnbyrdige kampe. Senere ændrer børnenes behov sig, og disse varetages ofte bedst i en større klub med flere ressourcer. Der vil derfor omkring træningstilbuddene på FCM Miniakademi heller ikke i FCM-regi foregå nogen form for selektion af spillere. Den selektion af spillere som FCM på et tidspunkt vil påbegynde med henblik på sine Talenthold, vil således fortsat udelukkende være henlagt til FCM Fodboldskole.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*


Sjørring Boldklub
Louise Kappel Mobil: 31324529 E-mail: sbk1938@live.dk